29 maart 2024

Inwoners Santpoort en Velserbroek krijgen extra minicontainer

VELSERBROEK / SANTPOORT – Bij 1.500 huishoudens in Velserbroek en Santpoort komt vanaf volgende week een extra minicontainer te staan. Naast de bestaande containers voor GFT-afval en restafval komt er nu ook een container bij voor het inzamelen van lege verpakkingen die vervaardigd zijn uit plastic en blik. In Velserbroek gaat het om 1.000 huishoudens, in Santpoort-Noord om nog eens 500 huishoudens.

De situatie verschilt onderling wel, want in Velserbroek komt de minicontainer voor het restafval te vervallen. Dit afval kan voortaan naar de centrale container in de woonwijk worden gebracht. Wel is er in Velserbroek voortaan standaard een minicontainer voor oud papier beschikbaar. Het totaal aantal containers per huishouden komt daarmee dus op drie. In Santpoort-Noord blijft de minicontainer voor het restafval wel in gebruik, deze huishoudens krijgen dus straks vier verschillende minicontainers tot hun beschikking.

De gemeente Velsen kiest voor nadrukkelijk een duurzame toekomst, waarbij het scheiden van het huishoudelijk afval van groot belang is. Zo blijven waardevolle grondstoffen, zoals plastic en papier, behouden en kan bovendien het afval beter verwerkt worden. De 1.000 huishouden in Velserbroek bevinden zich in de botenbuurt. De 500 huishoudens in Santpoort-Noord zijn gelegen in het gebied dat wordt begrensd door de Dinkgrevelaan, Kerkweg, Burgemeester Enschedelaan en Wüstelaan.