IJmondpad verbindt karakteristieke landschappen met elkaar

IJmondpad verbindt karakteristieke landschappen met elkaar

IJmond 0 Comment 149

IJMOND – Het wandelnetwerk in de IJmond groeit. Op woensdag 25 mei 2016 om 11:30 uur openen de wethouders toerisme Cecilia van Weel (Beverwijk), Aad Schoorl (Heemskerk) en Annette Baerveldt (Velsen) de nieuwe wandelroute ‘IJmondpad’. De wandelroute sluit aan op het wandelnetwerk Noord-Kennemerland. Met de nieuwe wandelroute willen de IJmondgemeenten een impuls geven aan de recreatie en het toerisme in de regio.

Het IJmondpad is een driedaagse wandelroute en verbindt de karakteristieke landschappen van de gemeenten Heemskerk, Beverwijk en Velsen met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan de forten van de Stelling van Amsterdam, de kasteeltuin van Assumburg of de woonkern Oud-Velsen. Onderweg kan er genoten worden van een hapje en een drankje bij de verschillende horecagelegenheden. Ook is het mogelijk om te overnachten in een hotel of B&B. In de zomermaanden vaart de watertaxi naar IJmuiden. In de wintermaanden (van 1 oktober tot en met 31 maart) is er een alternatieve route beschikbaar omdat de watertaxi dan niet vaart.

De wandelroute is opgezet met keuzepunten. Hierdoor is de wandeling altijd in te korten of uit te breiden. U kunt de route wandelen met behulp van GPS via de app ‘Wandelnetwerk Noord-Holland’. Deze app werkt optimaal in combinatie met de website www.wandelnetwerknoordholland.nl.

De app Wandelnetwerk Noord-Holland is gratis te downloaden in de Appstore of Playstore. Op de website kiest u via het menu – themaroutes – de route ‘IJmondpad’. Vervolgens gebruikt u de app om de QR-code te scannen vanaf de website met uw telefoon. De route wordt dan automatisch toegevoegd aan ‘mijn routes’.
Voor vragen over de website of de app kunt u terecht bij Recreatie Noord-Holland.

De realisatie van het IJmondpad is mogelijk gemaakt door de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen met financiële ondersteuning vanuit de Provincie Noord-Holland.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven