Hoogspanningskabel Ankie’s Hoeve werd in 2014 verwijderd

Hoogspanningskabel Ankie’s Hoeve werd in 2014 verwijderd

Beverwijk 0 Comment 204

BEVERWIJK – Een 150 KV hoogspanningsleiding, die destijds door het perceel van de voormalige kinderboerderij Ankie’s Hoeve aan de Velserweg liep, is in 2014 door de netbeheerder verwijderd. Op hetzelfde moment zijn ook de twee oliedrukkelders op de kavel verwijderd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten in antwoord op vragen van Gemeentebelangen.

De lokale partij stelde de vragen in de vergadering van de raadscommissie op 28 april 2016 bij de evaluatie van het dossier Heliomare. Het was de bedoeling om op het braakliggende terrein het kinder- en jeugdcentrum van Heliomare te bouwen. De gemeente en het bestuur van het revalidatiecentrum kwamen uiteindelijk niet tot overeenstemming, inmiddels is de bouw van het nieuwe complex in Heemskerk gestart.

Zowel de hoogspanningsleiding als de oliedrukkelders waren al langere tijd buiten gebruik, zo laat het college weten. De leiding en de kelders zijn in 2014 op kosten van de netbeheerder verwijderd. Na de verwijdering van de hoogspanningsleiding en de oliedrukkelders is de kavel ingezaaid met een bloemenmengsel, om verdere braakligging van het terrein te voorkomen.

Momenteel lopen er onder de kavel nog één 50 KV leiding en drie 10 KV leidingen. Bij toekomstige ontwikkeling van de kavel zal in overleg met de netwerkbeheerder bezien moeten worden of deze leidingen van invloed zijn op een ontwikkeling van de kavel. Dit is mede afhankelijke van het programma van een toekomstige ontwikkeling. Een eventuele verlegging van de leidingen is op basis van de nieuwe Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuur van de gemeente Beverwijk in principe voor rekening van de netbeheerder.

Aanverwante artikelen

Plaats een reactie

Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.

© 2016 - Omroep IJmond
Overname niet toegestaan

Volg ons op Facebook en Twitter

Zoek

Heb je een nieuwtje...? Tip de redactie...!

Terug naar boven